Podrška gradu Trebinju u osnivanju slobodne zone

Na Sastanku o otvorenim pitanjima vezanim za organizaciju i rad slobodnih zona, održanom 15.03.2022. godine u Gradskoj upravi Trebinje u organizaciji Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, predstavljena je Slobodna zone Pirot kao uspešan primer čiji model može biti iskorišćen za formiranje Slobodne zone u Trebinju, prve slobodne zone u Republici Srpskoj.

Pored prezentacije Slobodne zone Pirot, razmene pozitivnih iskustva iz prakse u poslovanju zona, na sastanku je vođena diskusija i o otvorenim pitanjima vezanim za rad i poslovanje slobodnih zona u Bosni i Hercegovini i mogućnostima izmene zakonske regulative kojima bi se dodatno unapredio rad istih.

Na sastanku su učestvovali Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, Zlatan Vujanović, ministar Federalnog ministarstva trgovine BiH, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, predstavnici slobodnih zona i kompanija iz Bosne i Hercegovine i stručni saradnici.

akt-2022-05-03akt-2022-05-02akt-2022-05-01