Susret sa predstavnicima japanskih kompanija u Nišu

Na poslovnom forumu održanom 01. februara 2024. godine u NTP Niš predstavljene su japanske kompanije koje posluju u Srbiji kao i domaće kompanije koje posluju na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga.

Japan je treća ekonomska sila na svetu, i vodeća nacija po pitanju tehnologije, robotike, automobilske i mašinske industrije, elektronike i medicinskih istraživanja. Japanske kompanije su viđene kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca i kroz njihove projekte je ostvareno preko 7.000 radnih mesta u Srbiji. Neke od japanskih kompanija posluju u Slobodnim zonama Srbije i značajno doprinose transferu tehnologije i podizanju nivoa profesionalnosti.

Predstavnicima japanske delegacije, Ambasadoru Japana u Srbiji NJ.E. g-dinu  Imamuri Akiri i predstavnicima Japanske poslovne alijanse u Srbiji predstavljene su pogodnosti za poslovanje u Slobodnoj zoni Pirot i kao i mogućnosti za partnerstvo  japanskih i kompanija koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot.

“Nastavljamo sa aktivnostima na povezivanju japanskih kompanija sa kompanijama iz Slobodne zone Pirot”- izjavio je Vladimir Ilić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot.

akt-2024-01-01akt-2024-01-02akt-2024-01-03